torsdag 2. april 2009

Utflukt

Då va altså konferansen øve for denne gong. DNS Khovd brukte fleire av dagane te å komma oss rundt i UB og se litt, så både naturhistorisk og leketøysmuseum fekk me med oss. På naturhistorisk har de blant veldig møkje aent et svært dinosaurskjelett, som det absolutt ikkje friste å yppa med. Ellers kan ein vel nevna uante mengder utstoppa dyr i forskjellige kategorier og et heilt rom med skjell og kråkeboller. Noke som e kjekt at de har huska på i et land som tross alt ikkje har kyst:p Artig besøk va det.

Leketøysmuseet e jo ein litt aen kategori. Det e egentlig litt feil å kalla det leketøysmuseum, trur det faktisk hette intellektuelt museum eller noke i den dur. Det e jaffal ein gubbe som lage sånne "puslespill" av klossar som ein ska setta sammen på bestemte måtar i bestemte rekkefølger. Han har holdt på med detta i 50 år, og lage dei villaste figurane. Dei som besøke museet får prøva seg på noken små greier, og eg hadde ikkje sjans på dei ein gong. Men det e skikkelig gøy å se!

Trur det blir repetisjon av begge disse turane når familien komme på besøk OM BARE 6 DAGAR! Før den tid ska heile misjonærbølingen ut av byen på rekreasjonsdagar, men så blir det altså påskeferie sammen med familien (minus Martin pluss noken ekstra). Eg ska sei eg glede meg.

P.S. Siden det ikkje va lov å ta bilder inne på noken av museene blir detta et innlegg uten bilder. Men dåkke tåle vel det for ein gong skyld? Hehe.

3 kommentarer:

Eirik Brekke Hauge sa...

Leketøysmuseumet :D:D:D

Sigrun sa...

God rekreasjon da, Ingebjørg! Og - når fæmlyen kommer må du nyte dagane med dei!

palmakristin sa...

åå, so gøy me besøk da =)
savna store dinosaurskjelettet ja :p